Inkomen, uitkering & minimaregelingen

Heeft u geen werk of werkt u parttime en heeft u (samen met uw eventuele partner) te weinig inkomen of vermogen om van te leven? Dan heeft u misschien recht op een bijstandsuitkering of een IOAW-uitkering. De uitkering is bedoeld om de periode te overbruggen tot u weer betaald werk heeft.

Als u een laag inkomen heeft dan kunt u ook nog een beroep doen op de verschillende regelingen. Ook kunt u via de gemeente een collectieve zorgverzekering afsluiten.

Naast een salaris of uitkering kunt u recht hebben op bepaalde toeslagen. Denk aan Huurtoeslag, Kinderopvangtoeslag en de Zorgtoeslag. Of u daar recht op heeft, is onder meer afhankelijk van uw inkomen.

Vragen over inkomen, uitkeringen, minimaregelingen en toeslagen kunt u bij Schakel stellen. Neem contact met ons op. Wij informeren u graag.

Wilt u meer inhoudelijke informatie over de bijstandsuitkering, minimaregelingen, schulddienstverlening en collectieve zorgverzekering lezen dan kunt u op deze link www.dinkelland.nl/werk-bijstand-uitkeringen-en-schulddienstverlening klikken. U wordt dan doorgeleid naar de site van de gemeente waar deze informatie staat.