Vrijwillig in de Buurt! Nieuw platform voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen.

In onze samenleving wordt vrijwilligerswerk steeds belangrijker. Terwijl het vinden van vrijwilligers vaak een hele uitdaging is. Vrijwillig in de Buurt helpt daarbij. Kijk op www.vrijwilligindebuurt.nl en ontdek de mogelijkheden in jouw buurt. Het platform wordt beheerd door vrijwilligers uit je eigen gemeente. Zij worden op hun beurt ondersteunt door de sociaal werkers Vrijwillige Inzet van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland.

Vrijwillig in de Buurt is er voor alle inwoners, verenigingen en organisaties van de gemeente Dinkelland en Tubbergen. Iedereen kan kosteloos gebruik maken van dit platform en dit kan op elk gewenst moment.

Maar de website biedt meer. Naast vacatures vind je ook aanbod in trainingen en workshops op gebied van vrijwilligersmanagent en kun je de kennisbank raadplegen. Ook kun je via het platform de sociaal werkers inschakelen voor ondersteuning en advies.

Met deze onafhankelijke en gebruikersvriendelijke website wil het in beide gemeenten beter zichtbaar en laagdrempelig zijn voor zowel organisaties, verenigingen als vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk doe je namelijk voor een ander en óók voor jezelf! Met vrijwilligerswerk kun je je eigen talenten inzetten en dat doen waar je blij van wordt. Dat levert een bijdrage aan een mooiere samenleving en de vrijwilliger krijgt gegarandeerd een goed gevoel.

Met ingang van 14 februari 2023 gaat het Servicepunt Vrijwillige Inzet Dinkelland verder onder de nieuwe naam en met een nieuwe uitstraling. Wel blijft het spreekuur op de vertrouwde plek in de bieb op woensdag van 13.00 – 15.00 uur. Hier zijn onze vrijwilligers aanwezig om alle vragen rondom het vrijwilligerswerk te beantwoorden.

Previous

Next