Vrijwilliger worden

Aan de slag als vrijwilliger in uw dorp of buurt? Fijn! Vele handen maken licht werk. Dankzij vrijwilligers kunnen verenigingen en stichtingen hun diensten blijven aanbieden. De sportverenigingen, ontmoetingsgroepen, activiteitenclubs; ze kunnen niet zonder vrijwilligers.

 

Als vrijwilliger ontmoet u verschillende mensen. Bent u nieuw in onze gemeente, dan is vrijwilligerswerk een mooie manier om mensen te leren kennen. En natuurlijk om uw kennis en vaardigheden in te zetten om het leven voor anderen aangenamer te maken.

 

Vrijwilligerswerk kan ook een opstap zijn naar een betaalde baan. U leert nieuwe dingen en bouwt een netwerk op. Van het een kán het ander komen.

 

Vrijwilligerswerk komen we overal in onze gemeente tegen. Denk aan de (sport)verenigingen, ontmoetingsgroepen, kerken, verzorgingshuizen, de voedselbank, bibliotheek, Verjaardagsbox; allemaal plekken waar vrijwilligers actief zijn. De functies en taken van vrijwilligers zijn divers. U kunt in een bestuur plaatsnemen of de handen uit de mouwen steken bij het inpakken van de verjaardagsboxen.

 

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland heeft een Servicepunt Vrijwillige Inzet voor verschillende organisaties. Dit is een service- en informatiepunt voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Deze servicepunten ondersteunen onder andere de zoektocht naar en van vrijwilligers, ze verbinden vraag en aanbod. Ook het meest actuele aanbod van vacatures binnen uw gemeente is er te vinden. Daarnaast kunnen vrijwilligers en organisaties er ook terecht voor andere vormen van ondersteuning zoals advies over het vinden en binden van vrijwilligers of voor ondersteuning bij maatschappelijke projecten van een vereniging of een inwonersinitiatief.

 

Kijk op Servicepunt Vrijwillige Inzet  voor meer informatie of neem contact op met Schakel. SWTD is partner van Schakel.