Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Bezoek een OV-inloopspreekuur
Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Door het te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer.

Datum:   donderdag 2 november 2023
Tijd:           14.00 – 15.30 uur
Locatie:   Bibliotheek Dinkelland/Kulturhus Denekamp, Oranjestraat 21, Denekamp        

Ga mee met een proefreis
Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.” Werner (70 jaar)

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit uw eigen woonplaats.

Datum:  maandagmiddag 6 november 2023
Locatie:
vanuit Denekamp        

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs:
038 – 45 40 130.

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur. De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk moet zijn.  Reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, bieden hierbij de helpende hand.

Contactinformatie                              
OV-ambassadeurs
p/a YMCA (uitvoerder project)
Peterskampweg 12
8031 LK Zwolle
tel. 038-454 01 30

Previous

Next