Met ANWB-automaatje samen op pad

In de gemeente Dinkelland vinden wij het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Inwoners van de gemeente Dinkelland die minder mobiel zijn en die niet de beschikking hebben over vervoer en kunnen dus gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Zij kunnen een beroep doen via AutoMaatje voor bijvoorbeeld een afspraak bij de kapper, fysiotherapeut of het ziekenhuis, maar ook voor een bezoekje aan familie.

Hoe werkt ANWB-AutoMaatje?
ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De deelnemer betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten aan de vrijwillige chauffeur. Deze kosten worden contant voldaan aan de chauffeur. De rit moet minimaal 2 á 3 werkdagen van tevoren aangevraagd worden en een lange rit moet minimaal een week voorafgaand worden aangevraagd. Matchplanners zorgen voor een goed verloop.

Bijeenkomst voor vrijwilliger chauffeurs en matchplanners
Donderdag 19 oktober is er een bijeenkomst geweest voor vrijwillige chauffeurs en matchplanners. De bijeenkomst werd gehouden bij Kulturhus de Cocer in Rossum. Hier werden de ervaringen van de vrijwilligers met elkaar uitgewisseld en was er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meer informatie of vragen
Als deelnemer of als chauffeur kunt u contact opnemen  via telefoonnummer  06-38681217 op werkdagen te bereiken van  9.00 tot 11.00 uur. U kunt voor meer informatie en vragen ook mailen naar automaatje@swtd.nl.

Previous

Next